Špargľový slaný koláč s medvedím tvarohom

Autor receptu: elixir

Recept mám z Veggie journal. Namiesto filo cesta som pripravila iné, a doplnila som paradajky. Sú i šetrnejšie spôsoby úpravy špargle, ale jedlo vo mne vyvolalo veľkú chuť naň a chutilo nám tak, ako sa páčilo :)

4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Medvedí cesnak umyjeme a pokrájame na drobno. Potom všetky suroviny spomenuté pri medveďom tvarohu vymiešame a odložíme do chladničky.
  2. Z múky, masla, vajíčka a soli rukami dobre vypracujeme cesto. Odložíme do chladničky.
  3. Očistíme špargľu a dáme ju na dve minúty blanšírovať vo vode, potom ju vyberieme. Medzitým zmiešame všetky ostatné suroviny na plnku, okrem paradajok.
  4. Cesto vyberieme a naplníme ním štyri tortelette formy o priemere 13 cm. Do každej na cesto položíme po tri špargle, ktoré prelejeme plnkou a vložíme aj paradajky. V predohriatej rúre pečieme 30-35 minút na 200°C.
  5. Po upečení necháme mierne vychladnúť a servírujeme s kôpkou tvarohu. Špargľa aj napriek pečeniu pri vysokej teplote ostala na okrajoch mäkká.