Špargľová rolka v trojobale (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Tento recept je kombinace dvou jiných a mojí predstavivosti o jedle.
4 porcie |
2O minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a p.p. odrežeme zdrevnatelú čásť.Špargľu varíme 12-15 min v osolenej vode s polovicou limety,ktorej šťavu vytlačíme do vody.Uvarenú scedíme a necháme ochladnúť.Po dobu varenia špargľe očistíme zemiaky a pokrájané ich dáme variť s trochou soli.
- Žltok vyšľaháme s dvoma k.l.limetkovej šťavy do hustej hmoty (šľaháme v miske ponorenej v teplej vode max. 65°c) Do husté hmoty prišľaháváme rozpustené máslo.Na koniec vmiešame pokrájané paradajky, bazalku a dochutíme.Dáme vychladit do chladničky.Uvarené zemiaky scedíme a zakryté dáme na bok.
- Špargľu zavinieme do slaninky,šumky a sýra.Obalíme v trol obale a vyprážame.
- Všetko poukladáme na tanier a môžeme obedovať.