Špargľová rolka v trojobale (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Tento recept je kombinace dvou jiných a mojí predstavivosti o jedle.

4
porcie
2O minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a p.p. odrežeme zdrevnatelú čásť.Špargľu varíme 12-15 min v osolenej vode s polovicou limety,ktorej šťavu vytlačíme do vody.Uvarenú scedíme a necháme ochladnúť.Po dobu varenia špargľe očistíme zemiaky a pokrájané ich dáme variť s trochou soli.
  2. Žltok vyšľaháme s dvoma k.l.limetkovej šťavy do hustej hmoty (šľaháme v miske ponorenej v teplej vode max. 65°c) Do husté hmoty prišľaháváme rozpustené máslo.Na koniec vmiešame pokrájané paradajky, bazalku a dochutíme.Dáme vychladit do chladničky.Uvarené zemiaky scedíme a zakryté dáme na bok.
  3. Špargľu zavinieme do slaninky,šumky a sýra.Obalíme v trol obale a vyprážame.
  4. Všetko poukladáme na tanier a môžeme obedovať.