Špargľová krémová polievka s Bacon chipsom

mecom - fotkamecom, 22. mája 2015
Špargľová krémová polievka s Bacon chipsom
Foto: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
100 g
2 ks
100 ml
300 ml
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy.

  2. 2

    Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút.

  3. 3

    Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: