ŠPARGLA (chřest) a palacinka (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica ponúkam moju verziu , je jednoduchá k dostupnosti surovín, práve som dokončila obedík , recept je podľa mojej chuti ale palacinka bol nápad mojej kamarátky , len ona vyprážala šparglu obalenú v šunkovom pláte a palacinke mne viac vyhovuje bešamel a bez šunky.

4
porcie
20 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistila som polovicu z balíka pre nás dvoch,
  2. kastról s vodou a zelenou vegetou/ligurček,soľ
  3. dáme parák na knedle
  4. na parák som dala šparglu , brokolicu , mrkvu a zelenú vegetu-ligurček: prikryté nechala som pariť ,
  5. medzi tým ako sa zelenina parila som si pripravila na slano palacinky a bešamel so šampiňónmi , palacinkové cesto : dve vajíčka,mlieko,hladká múka , soľ,málinko kr.cukru a posekaná zelená vegeta , vyšľahať do jemnej hladkej konzistencie ,
  6. bešamel , maslo , hladká múka spravím bledú zápražku , zaliala som vodou z parenej zeleniny pridala cesnak a šampiňóny, sladkú smotanu na šľahanie (nesolila som , voda zo zeleniny bola slaná ) pridávam mlieko až do hladkej konzistencie
  7. palacinky boli raz dva :-))
  8. dobrúchuť :-))