ŠPARGLA (chřest) a palacinka (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica ponúkam moju verziu , je jednoduchá k dostupnosti surovín, práve som dokončila obedík , recept je podľa mojej chuti ale palacinka bol nápad mojej kamarátky , len ona vyprážala šparglu obalenú v šunkovom pláte a palacinke mne viac vyhovuje bešamel a bez šunky.
4 porcie |
20 minút príprava |
40-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistila som polovicu z balíka pre nás dvoch,
- kastról s vodou a zelenou vegetou/ligurček,soľ
- dáme parák na knedle
- na parák som dala šparglu , brokolicu , mrkvu a zelenú vegetu-ligurček:
prikryté nechala som pariť ,
- medzi tým ako sa zelenina parila som si pripravila na slano palacinky a bešamel so šampiňónmi , palacinkové cesto : dve vajíčka,mlieko,hladká múka , soľ,málinko kr.cukru a posekaná zelená vegeta , vyšľahať do jemnej hladkej konzistencie ,
- bešamel , maslo , hladká múka spravím bledú zápražku , zaliala som vodou z parenej zeleniny pridala cesnak a šampiňóny, sladkú smotanu na šľahanie (nesolila som , voda zo zeleniny bola slaná ) pridávam mlieko až do hladkej konzistencie
- palacinky boli raz dva :-))
- dobrúchuť :-))