Španielske vtáčky

fugynka - bez fotkyfugynka, 8. januára 2011
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Karé nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,štvrťku vajíčka,prúžok slaniny a párok. Zrolujeme a oba konce zaviažeme niťou alebo špagátom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Preložíme na pekáčik,podlejeme vriacou vodou a udusíme. Ku koncu môžeme šťavu dochutiť horčicou a mierne zahustiť múkou. Podávame s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu

cchikung
Španielske vtáčky sme robievali s hovädzieho mäsa,myslím že tak sú o moc lepšie.Bravčové mäso sa dusí kratšiu dobu a to je jediná výhoda na túto zmenu mäsa.
veronika353
My zase máme radši ptáčky z vepřového(ze stehna), ale už jsem je strašně dávno nedělala.Už by bylo načase, abych se k nim vrátila. Díky za připomenutí!
marika1947
ja robím španielske vtáčky len z hovädzieho mäsa. Myslím si, že sú lepšie ako z bravčového. Je to len môj názor.
bababa
Urcite ich odskusam z bravcoveho masa, nikdy ma to nenapadlo. Vzdy som ich robievala z hovadzieho, ale akosi som prestala verit hovadzine, tak to urcite uvarim z bravcoviny/ Vdaka...
orchidea
od vtedy, ako hovädzina tak strašne zdražela, robím tiež len z bravčového mäsa
tinca
ja tiež robievam z hovädziny, ale už som robila aj z kuracích prs a boli dobré
enge149
orignál podľa receptov sú z hov.mäsa,ale môže byť akékoľvek už mám tiež odskúšané a ak nie sú párky dá sa použiť saláma a ešte kúsok kapie je to potom veľmi pekné..
dorisa
Ja som ešte nerobila španielske vtáčiky z bravčoviny, a preto,že ich varím len z hovädziny, tak ju menej často na našom jedalnom listku. Ale skusim aj túto verziu.
bojar
ja tiež robím vtáčky len z hovadziny
babicka2
Ja som robievala len z hovädziny, a do vnútra som dávala horčicu, soľ, trošku ml. korenia, vajíčko, uhorku a trošku surovej ryže. Keď som ich opiekla aby sa zatiahlo mäso, podliala som vodou, nastrúhala na jemnom strúhadle mrkvu a dusila, ak bolo mäso mäkké, zahustila som so smotanou a troškou hl. múky, podávala buď s ryžou, alebo s knedľou. Bolo to fantastické. Musím urobiť, už som dlho nerobila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia