Španielska tortilla s klobásou
Autor receptu: mmiro
Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu. Môže sa servírovať ako príloha, jednohubky, na olovrant...
Dúfam že sa bude páčiť.
Postup
- Nakrájať zemiaky na kolieska cca. 5mm hrubé a cibuľu na mesiačiky.
Nakrájať klobásu nadrobno.
- Rozohriať olej vo vačšej panvici a pridať zemiaky, cibuľu a klobásu.
Smažiť kým zemiaky nezačnú na okrajoch tmavnúť.
Vybrať s panvice a nechať odkvapkať.
- Rozmiešať vajcia s trochou soli a korenia.
Do rozmiešaných vajec pridať odtečené zemiaky s cibuľou a klobásou.
Opatrne premiešať (aby sa zemiaky veľmi nepolámali).
- Zmes vyliať na panvicu a miešať kým sa vajcia nezačnú zrážať.
Urovnať a nechať piecť.
Po chvíli otočiť.