Španielska tortilla s klobásou

Autor receptu: mmiro

Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu. Môže sa servírovať ako príloha, jednohubky, na olovrant... Dúfam že sa bude páčiť.

20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájať zemiaky na kolieska cca. 5mm hrubé a cibuľu na mesiačiky. Nakrájať klobásu nadrobno.
  2. Rozohriať olej vo vačšej panvici a pridať zemiaky, cibuľu a klobásu. Smažiť kým zemiaky nezačnú na okrajoch tmavnúť. Vybrať s panvice a nechať odkvapkať.
  3. Rozmiešať vajcia s trochou soli a korenia. Do rozmiešaných vajec pridať odtečené zemiaky s cibuľou a klobásou. Opatrne premiešať (aby sa zemiaky veľmi nepolámali).
  4. Zmes vyliať na panvicu a miešať kým sa vajcia nezačnú zrážať. Urovnať a nechať piecť. Po chvíli otočiť.