Špaldovo-pohánkový chlieb - nekvasený
12 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Preosejeme múky (pokiaľ sa dá, zvyšok pohánkovej vsypeme nepreosiatu), vsypeme soľ, kryšt. cukor a sódu bikarbónu, premiešame suché zmesi.
- 2
Vlejeme acidofilné mlieko.
- 3
Jemne všetko spolu premiešame VIDLIČKOU! Nemiesime, len jemne premiešame, aby sa suchá zmes dobre prepojila s acidkom a vytvorila jednoliatu masu. Pomúčenými rukami prenesieme hmotu na pekáčik (jenskú misu) vystlanú papierom na pečenie. Jemne potlapkavaním vyformujeme chlebík.
- 4
Môžeme ho posypať slnečnicovými, sezamovými a ľanovými semienkami. Vyhrejeme trúbu na 180 stupňov (horný a dolný ohrev bez ventilátora), do vyhriatej vložíme chlieb a pečieme 50 minút
Tiež Špaldový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu