Špaldový chlieb
Špaldový chlieb

Špaldovo-pohánkový chlieb - nekvasený

pajsta - bez fotkypajsta, 17. novembra 2017
12 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g
1,5 ČL
1 ČL
1 ČL
500 ml




Postup

  1. 1

    Preosejeme múky (pokiaľ sa dá, zvyšok pohánkovej vsypeme nepreosiatu), vsypeme soľ, kryšt. cukor a sódu bikarbónu, premiešame suché zmesi.

  2. 2

    Vlejeme acidofilné mlieko.

  3. 3

    Jemne všetko spolu premiešame VIDLIČKOU! Nemiesime, len jemne premiešame, aby sa suchá zmes dobre prepojila s acidkom a vytvorila jednoliatu masu. Pomúčenými rukami prenesieme hmotu na pekáčik (jenskú misu) vystlanú papierom na pečenie. Jemne potlapkavaním vyformujeme chlebík.

  4. 4

    Môžeme ho posypať slnečnicovými, sezamovými a ľanovými semienkami. Vyhrejeme trúbu na 180 stupňov (horný a dolný ohrev bez ventilátora), do vyhriatej vložíme chlieb a pečieme 50 minút

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia