Špaldový chlieb
Špaldovo-pohánkový chlieb - nekvasený
Autor receptu: pajsta
12 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Preosejeme múky (pokiaľ sa dá, zvyšok pohánkovej vsypeme nepreosiatu), vsypeme soľ, kryšt. cukor a sódu bikarbónu, premiešame suché zmesi.
- Vlejeme acidofilné mlieko.
- Jemne všetko spolu premiešame VIDLIČKOU! Nemiesime, len jemne premiešame, aby sa suchá zmes dobre prepojila s acidkom a vytvorila jednoliatu masu. Pomúčenými rukami prenesieme hmotu na pekáčik (jenskú misu) vystlanú papierom na pečenie. Jemne potlapkavaním vyformujeme chlebík.
- Môžeme ho posypať slnečnicovými, sezamovými a ľanovými semienkami.
Vyhrejeme trúbu na 180 stupňov (horný a dolný ohrev bez ventilátora), do vyhriatej vložíme chlieb a pečieme 50 minút
|