Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou fotorecept

paploska - fotkaPaploska, 25. januára 2014 19:21
Ďalšie recepty »
Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou (fotorecept)Foto: paploska

Niečo podobné som nedávno jedla v jednej nemenovanej bratislavskej reštaurácii. Keďže nám dezert veľmi chutil, pokúsila som sa spraviť zdravšiu, ale stále chutnú domácu verziu.

4
porcie
20 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Do vody alebo mlieka (ak nemáte intoleranciu tak samozrejme mlieka) pridajte najprv vajcia a zmes rozľahajte. Pridajte múku, na hrot noža bio prášok do pečiva, štipku soli a môžete pridať KL cukru (ja nepridávam). Všetko spolu vyšľahajte, max. 2 min. inak vám to cesto začne poriadne peniť.

    Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Palacinky pečiem na dvoch panviciach, budete ich mať rýchlo hotové. Najprv potriem panvicu trochou slnečnicového oleja, panvicu rozpálim na maximum a zlejem prebytočný tuk. Na stredne veľkú panvicu dávam polovicu bežnej polievkovej naberačky cesta, robím ich úplne tenučké (také francúzske). Pečiem ich na sucho (len pri prvej mám panvicu potretú mierne olejom).

    Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tejto dávky budete mať 17 tenučkých palaciniek.

    Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku si pripravíme veľmi jednoducho. Gaštanové pyré vidličkou rozmrvíme vo vyššej nádobe, pridáme 2 PL dobrého marhuľového džemu a šťavu aj s dužinou z jedného pomaranča. Plnku zmixujeme do peny. Ak máte gaštanové pyré už ochutené, cukor nepridávajte.

    Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z granátového jablka vyberieme zrčniečka. Odporúčam používať hlbokú nádobu a oddeľovať ich šupkou k sebe, inak budeme mať "granátovú" celú kuchyňu. K zrniečkam pridáme 2 PL domácej brusnicovej zaváraniny. Táto kombinácia zjemní sladkú chuť palaciniek.

    Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť :-)

    Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist