Foto: teniska
Bublanina zo špaldovo celozrnnej múky, čerstvých jahôd a čerstvých fantastických čerešní z babkinej záhrady bez postrekov a chemikálií.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé pripravíme ovocie - u nás všetci ľúbia koláče s veľa ovocím - takže ja som sa odkôstkovala a odstopkovala a naumývala celkom dosť.
-
2
Dáme si vyhrievať rúru na 180°C. Cesto je veľmi jednoduché - na "verím v Boha" dáme všetko okrem ovocia do jednej misy a vymiešame na hladké cesto. Ja som si pomohla metličkovým mixérom. Vymastíme a pomúčime plech, nalejeme cesto. Ovocie posypeme polohrubou múkou, premiešame a nasypeme na cesto. Múčime ho preto, aby nám nekleslo ku dnu koláča.
-
3
Pečieme odhadom asi 25 minút, kým nám kraje neodstávajú od plechu, kým nemá príjemný hnedý nádych a kým z neho nevytiahneme suchú špajdlu. Necháme vychladnúť, podľa ľubovôle posypeme cukrom. Dobrú chuť.
pekná alternatíva špaldová...
@kukulienka - ak vám chutí špaldová múka, myslím, že si prídete na svoje :) u nás osadníkov pomaly zvykám, zatiaľ sú reakcie rozpačité - vždy sa však vrátia pre ďalší kúsok "veď ale je to vlastne dobré" :-D