Špaldová bublanina
Autor receptu: teniska
Bublanina zo špaldovo celozrnnej múky, čerstvých jahôd a čerstvých fantastických čerešní
z babkinej záhrady bez postrekov a chemikálií.
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé pripravíme ovocie - u nás všetci ľúbia koláče s veľa ovocím - takže ja som sa odkôstkovala a odstopkovala a naumývala celkom dosť.
- Dáme si vyhrievať rúru na 180°C. Cesto je veľmi jednoduché - na "verím v Boha" dáme všetko okrem ovocia do jednej misy a vymiešame na hladké cesto. Ja som si pomohla metličkovým mixérom.
Vymastíme a pomúčime plech, nalejeme cesto.
Ovocie posypeme polohrubou múkou, premiešame a nasypeme na cesto. Múčime ho preto, aby nám nekleslo ku dnu koláča.
- Pečieme odhadom asi 25 minút, kým nám kraje neodstávajú od plechu, kým nemá príjemný hnedý nádych a kým z neho nevytiahneme suchú špajdlu. Necháme vychladnúť, podľa ľubovôle posypeme cukrom. Dobrú chuť.