Spaghetti s chobotnicou

Autor receptu: radox1

Chobotnica sama o sebe je chutovo nevýrazná,zato konzistencia mäsa je veľmi príjemná a správnou prípravou a ochutenim dosiahneme vynikajúcu delikatesu.

2
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť vodu-2L soľou a necháme zovrieť.Chápadlá uchopíme do klieští,ponoríme na 3 sekundy do vriacej vody a vyberieme,takto opakujeme ešte 3 krát.varíme 35-45 min.,a necháme vo vode ešte chvílu odstáť,potom ju nakrájame na koliečka.varil som už aj s korkom,mne sa neosvedčil,akurát som cítil pachuť korku.
  2. V širokej panvici ohrejeme ol.olej,vložíme na plátky nakrájaný cesnak,paradajky a papricky,pridáme soľ,korenie.Popražíme,pridáme nakrájanú chobotnicu,pesto, petržlenovu vńať,šťavu a kôru.
  3. Vo vriacej osolenej vode3L varíme spaghetti tesne pod bod al dente a rovno z hrnca vložíme do panvice,dobre premiešame a spojíme s masou.pesto nám omáčku pekne zahustili,ak je veľmi hustá, tak zriedime vodou zo spagiet-správna konzistencia má byť taká aby sa omáčka naviazala na spaghetti.
  4. Na záver posypeme hoblinkami parmezánu a okamžite podávame.