Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou
Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín a vynikajúca chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
4 PL |
|
1,5 ČL |
|
1 hrnček |
|
0,5 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Vodu z cestovín nevylievajte, budeme ju potrebovať.
- 2
Na panvici rozpustíme 2 PL masla. Pridáme čerstvé mleté korenie a orestujeme max. pol minúty.
- 3
Pridáme za veľkú naberačku vody z cestovín. Následne pridáme cestoviny a zvyšné maslo. Teplotu znížime na minimum a pridáme Grana Padano (alebo parmezán) a pecorino. Necháme rozpustiť a pridáme rukolu. Možeme ešte mierne dosoliť.
- 4
Podávame posypané postrúhanou citrónovou kôrou, môžeme pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy.
Tiež so syrom:
Ďalšie recepty:
- 2
Prave peprem by se zde nemelo setrit, nejlepe je ho pouzit ne mlety, ale jen tluceny, treba palickou na maso.
Ďakujem za doplnenie. Áno, čierne korenie je určite lepšie použiť čerstvo namleté.