Soté v haruli
Autor receptu: laurisia
Neviem presne aký je recept na Važeckú pochúťku a tak to nechcem nazvať týmto názvom. Množstvá mäsa sú orientačné. No a čo sa placiek, resp. harule týka - vždy urobím málo cesta :-)
6 porcií |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si nachystáme suroviny - mäsko nakrájame na rezance, pečeň odblaníme a pokrájame na menšie kúsky, cibuľu nakrájame na tenké polkolieska.
- Na rozpálený olej dáme najskôr bravčové mäso, pridáme trochu červenej papriky, korenie gyros, osolíme a necháme popražiť, kým mäsko nepustí šťavu a táto sa následne neodparí.
- Keď je bravčové mäso popražené, pridáme mäsko kuracie.
- Popražíme spolu a následne pridáme väčšiu konzervu krájaných šampiňónov spolu so šťavou. Necháme zakryté podusiť.
- Kým sa mäsko dusí, v druhej panvici si urobíme pečeň. Na horúci olej dáme na jemno pokrájanú cibuľku. Popražíme a keď je upražená do sklovita pridáme na menšie kúsky nakrájanú kuraciu pečeň. Po chvíli pridáme mleté čierne korenie. Nesolíme.
- Restovanú pečeň pridáme k mäsu a spolu zmiešame.
- Pridáme tak dve až tri polievkové lyžice kečupu, zamiešame a na záver pridáme cibuľu nakrájanú na jemné polkolieska. (Asi som nejako zmenila nastavenie fotoaparátu a tak má táto fotka inú farbu)
- Zamiešame, odstavíme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť asi pol hodinku. Za ten čas cibuľka zmäkne.
- Nastrúhame si zemiaky (pekne v mixéri - nebudeme sa predsa trápiť s klasickým strúhadlom xixi). Pridáme múku, vajíčko, soľ a majoránku.
- Vymiešame na nie veľmi husté cesto
- Na menšej panvici robíme na oleji placky, každú asi z troch polievkových lyžíc cesta. Placky vyberieme na kuchynské utierky, aby neboli veľmi od oleja.
- Na polovicu placky dáme soté, placku preložíme, posypeme strúhaným syrom a pridáme trošku pálivej paprikovej pasty. Obložíme zeleninou, alebo zeleninovým šalátom a podávame.