Soté v haruli

Autor receptu: laurisia

Neviem presne aký je recept na Važeckú pochúťku a tak to nechcem nazvať týmto názvom. Množstvá mäsa sú orientačné. No a čo sa placiek, resp. harule týka - vždy urobím málo cesta :-)

6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si nachystáme suroviny - mäsko nakrájame na rezance, pečeň odblaníme a pokrájame na menšie kúsky, cibuľu nakrájame na tenké polkolieska.
  2. Na rozpálený olej dáme najskôr bravčové mäso, pridáme trochu červenej papriky, korenie gyros, osolíme a necháme popražiť, kým mäsko nepustí šťavu a táto sa následne neodparí.
  3. Keď je bravčové mäso popražené, pridáme mäsko kuracie.
  4. Popražíme spolu a následne pridáme väčšiu konzervu krájaných šampiňónov spolu so šťavou. Necháme zakryté podusiť.
  5. Kým sa mäsko dusí, v druhej panvici si urobíme pečeň. Na horúci olej dáme na jemno pokrájanú cibuľku. Popražíme a keď je upražená do sklovita pridáme na menšie kúsky nakrájanú kuraciu pečeň. Po chvíli pridáme mleté čierne korenie. Nesolíme.
  6. Restovanú pečeň pridáme k mäsu a spolu zmiešame.
  7. Pridáme tak dve až tri polievkové lyžice kečupu, zamiešame a na záver pridáme cibuľu nakrájanú na jemné polkolieska. (Asi som nejako zmenila nastavenie fotoaparátu a tak má táto fotka inú farbu)
  8. Zamiešame, odstavíme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť asi pol hodinku. Za ten čas cibuľka zmäkne.
  9. Nastrúhame si zemiaky (pekne v mixéri - nebudeme sa predsa trápiť s klasickým strúhadlom xixi). Pridáme múku, vajíčko, soľ a majoránku.
  10. Vymiešame na nie veľmi husté cesto
  11. Na menšej panvici robíme na oleji placky, každú asi z troch polievkových lyžíc cesta. Placky vyberieme na kuchynské utierky, aby neboli veľmi od oleja.
  12. Na polovicu placky dáme soté, placku preložíme, posypeme strúhaným syrom a pridáme trošku pálivej paprikovej pasty. Obložíme zeleninou, alebo zeleninovým šalátom a podávame.