Foto: dvorka
Určite to nie je klasické tofu, no dobrá náhrada zaň. Cítiť ho po červenej šošovici. Ak niekoho zaujme, budem rada. Recept som prebrala Zobraziť celý popisUrčite to nie je klasické tofu, no dobrá náhrada zaň. Cítiť ho po červenej šošovici. Ak niekoho zaujme, budem rada. Recept som prebrala z internetu a trochu ho upravila.
príprava
Postup
-
1
Premytú červenú šošovicu som zaliala vriacou vodou a nechala 30 minút postáť. Túto vodu som zliala, šošovicu som dala do nádoby na mixovanie a zaliala studenou vodou asi 1 cm nad šošovicu. 250 ml studenej vody je orientačné množstvo. Šošovicu s vodou som rozmixovala na hladkú kašu. Preliala som hmotu do kastrólika, osolila podľa chuti, pridala som aj granulovaný cesnak a trochu mletej červenej údenej papriky. Kašu som varila na najmenšom plameni do stuhnutia. Penu z vrchu som priebežne odobrala.
- 2
Uvarenú horúcu masu som naliala do krabičky vystlanej papierom na pečenie, nechala vychladnúť a vychladnutú som na noc dala do chladničky. Tento experiment som robila večer.
- 3
Na druhý deň pred obedom som "tofu" preklopila na dosku na krájanie, odkrojila si 2 plátky a tie nakrájala na kocky. Na panvici som rozohriala trochu oleja, kocky dobre opiekla aby stratili ružovú farbu a chytili aspoň z dvoch strán opečený nádych. Treba opekať pomaly, nie sprudka.
- 4
Ako prílohu som si uvarila hnedú ryžu a brokolicu s kurkumovou omáčkou. V pôvodnom recepte je úplne iná omáčka, ale to je už na chuti kuchára, čo ku kockám spraví. Mne táto novota chutila.
Tiež Červená šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu