Červená šošovica

Šošovicové tofu

Autor receptu: dvorka

Určite to nie je klasické tofu, no dobrá náhrada zaň. Cítiť ho po červenej šošovici.* Ak niekoho zaujme, budem rada. Recept som prebrala z internetu a trochu ho upravila.

60 minút
príprava

Postup

  1. Premytú červenú šošovicu som zaliala vriacou vodou a nechala 30 minút postáť. Túto vodu som zliala, šošovicu som dala do nádoby na mixovanie a zaliala studenou vodou asi 1 cm nad šošovicu. 250 ml studenej vody je orientačné množstvo. Šošovicu s vodou som rozmixovala na hladkú kašu. Preliala som hmotu do kastrólika, osolila podľa chuti, pridala som aj granulovaný cesnak a trochu mletej červenej údenej papriky. Kašu som varila na najmenšom plameni do stuhnutia. Penu z vrchu som priebežne odobrala.
  2. Uvarenú horúcu masu som naliala do krabičky vystlanej papierom na pečenie, nechala vychladnúť a vychladnutú som na noc dala do chladničky. Tento experiment som robila večer.
  3. Na druhý deň pred obedom som "tofu" preklopila na dosku na krájanie, odkrojila si 2 plátky a tie nakrájala na kocky. Na panvici som rozohriala trochu oleja, kocky dobre opiekla aby stratili ružovú farbu a chytili aspoň z dvoch strán opečený nádych. Treba opekať pomaly, nie sprudka.
  4. Ako prílohu som si uvarila hnedú ryžu a brokolicu s kurkumovou omáčkou. V pôvodnom recepte je úplne iná omáčka, ale to je už na chuti kuchára, čo ku kockám spraví. Mne táto novota chutila.