Šošovicová tehlička
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45-50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Namočenú červenú šošovicu (najlepšie cez noc) precedíme cez sito a vložíme do mixéra s olejom, vajíčkom a ostatnými ingredienciami a do hladka rozmixujeme.
- 2
Takto pripravenú zmes vložíme do formy a pečieme 45 – 50 minút pri teplote 180 stupňov.
- 3
Po upečení a vychladnutí podávame ako chlieb k paštétam, napríklad ku kačacej. V teplom stave sa šošovicová tehlička môže podávať aj ako nákyp s rôznymi omáčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu