Šošovicová tehlička

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
Šošovicová tehlička
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 - 2 ks
1 PL
1 PL
3 PL
podľa chuti
70 g
1/2 bal
1 ks




Postup

  1. 1

    Namočenú červenú šošovicu (najlepšie cez noc) precedíme cez sito a vložíme do mixéra s olejom, vajíčkom a ostatnými ingredienciami a do hladka rozmixujeme.

  2. 2

    Takto pripravenú zmes vložíme do formy a pečieme 45 – 50 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Po upečení a vychladnutí podávame ako chlieb k paštétam, napríklad ku kačacej. V teplom stave sa šošovicová tehlička môže podávať aj ako nákyp s rôznymi omáčkami.

Diskusia k receptu

jamarlen
výborný nápad!určite skúšam,,, ktovie, či by sa dalo aj z hrachu.....
martamm
Páči sa mi tento recept, prepošlem aj kamoške, ktorá je celiaktička a samozrejme aj ja upečiem :)
mijaita
Do toho take pujdu, jen ten zeleny pušinec vynecham :-)
angast
toto je normálny hlavolam. V prvom momente som si myslel že to vľavo je chlieb. A to prt. To je tá upečená šošovica , a vpravo je nejaká vyblednutá paštéta s lekvárom. Beťárisko ten kuchár.
vierutt
Tiež som v rozpise nenašla vajíčka. Ale receptík sa mi páči
andreac
Ospravedlňujeme sa za nepresnosť v rozpise surovín, vajce už je doplnené. Redakcia
mythra
Ked je tam vajce, tak to nie je vegan.. Asi by trebalo upravit aj kategorizaciu..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia