Šopák podľa mňa ČERNOBOG

Autor receptu: nonna

Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom Akawi, tak ma napadlo nahradiť ho plesňovým, našou Nivou. Tiež je slaná, navyše pikantná vďaka plesni. A výsledok bol veľmi uspokojujúci. Chutilo ešte viac, ako len s klasickým slaným syrom.

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rajčinu, papriku, uhorku dobre umyjeme, cibuľu očistíme, z papriky vyberieme jadrovník, žilky necháme.
  2. Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, rajčinu na mesiačiky a tie ešte dvakrát prekrojíme, aby boli menšie, uhorku tiež na malé kúsky a tak isto aj papriku.
  3. Do misy dáme polovicu cibule, opatrne osolíme, na ňu polovicu rajčiny, papriky, uhorky, pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme polovicou dávky korenia.
  4. Nivu nastrúhame alebo jednoducho namelníme nožom a dáme na zeleninu. Zľahka ale dobre premiešame.
  5. Predchádzajúce body postupu zopakujeme, len trochu Nivy si necháme na posypanie povrchu.
  6. Dáme do chladničky aspoň na 8 hodín, ale lepšie je si šalát pripraviť aj celý deň dopredu pred konzumáciou. Tak pre ZDRAVIE!