Sójové rezne podľa mňa
Autor receptu: vanilka111
Tento recept je prudko jedlý aj pre mrchožrútov. Moji synovia sa dozvedeli,že to nie je
mäso, až dávno po jedle. Neboli žiadne výčitky. Práve naopak. :-)
6 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Sójové rezance najprv uvaríme v bujóne. Vytlačíme z nich čo najviac tekutiny.
- V hlbšej miske si rozšľaháme vajcia..
- pridáme k nim kečup,horčicu,pretlačený cesnak,podľa chuti koreniny. Ja dávam mleté farebné korenie,vegetu,mletú rascu,trochu oregana aj bazalky.
- Cibuľu pridávam nakrájanú na hrubšie mesiačiky. A zahustím solamylom-ten som zabudla dať na foto s ingredienciami. do tohoto základu vložíme sójové rezance a dobre premiešame.
- Necháme odležať kľudne aj do druhého dňa. Malou naberačkou kladieme do horúceho oleja kôpky a vyprážame z oboch strán. Pri obracaní použijeme dve obracačky-jednu zospodu a druhú zvrchu,aby sa nám rezne nerozpadli. Po otočení sa už nerozpadnú.
Tieto rezníky možno podávať s dusenou tarhoňou,dávať ich do arabského chleba ako kebab,alebo ako cigánsku do žemle. My ho máme najčastejšie s tarhoňou,alebo zemiakovou kašou,ale hotové jedlo na tanieri som zabudla odfotiť,takže hlavné foto pridám nabudúce. :-)