So-gogi-sanjeok – hovädzie na ražni
Autor receptu: redakcia
Postup- Nakrájajte mäso na plátky hrubé 0,5 cm.
- Aby sa mäso ľahšie prepieklo, narežte plátky niekoľko mm do hĺbky a potom mäso nakrájajte na približne 7 – 8 cm dlhé a 2 cm široké pásiky. Mäso by sa malo vždy nakrájať na dlhšie pásy ako zelenina, pretože sa pri pečení stiahne.
- Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na trocha kratšie kúsky ako mäso.
- Z uvedených surovín pripravte korenenú omáčku.
- Namarinujte hovädzie mäso v korenenej omáčke a nechajte ho nejaký čas odstáť.
- Nastoknite marinované mäso a cibuľu striedavo na ražeň (na oboch koncoch ražňa by malo byť mäso) a polejte ražeň ešte raz zvyškom korenenej omáčky.
- Položte ražeň do rozpálenej panvice s olejom a obe strany mäsa dobre prepečte.
|