Snehové pokušenie fotorecept

evusik - fotkaevusik, 2. januára 2013
Snehové pokušenie (fotorecept)
Foto: evusik

Pamätáte sa na snehové pusinky (venčeky) kupované v obchode, balené v sáčku, posypané farebným cukrom? Občas sme si ich kupovali, nalámali na kúsočky a posypali sme si nimi doma robenú zmrzlinu, bolo to výborné.... tie pusinkové venčeky som v obchode nevidela už celé veky, tak som sa konečne odhodlala urobiť snehové pusinky a prvý krát v živote sa mi celkom podarili.... a mohli sme maškrtiť :-)

20 minút
príprava
45 minút
na 90 °C

Suroviny

Snehové pusinky:
5 ks
300 g
1 PL
1 ČL
Ostatné:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pri výrobe pusiniek som sa inšpirovala Varechou, prečítala som asi všetky recepty ktoré tu sú... a takto som nakoniec robila: bielka som šľahala nad parou asi 7-8 minút, potom som začala postupne pridávať cukor a šľahala som ďaľších 10 minút. Nakoniec som pridala citrónovú šťavu v ktorej som rozmiešala lyžičku solamylu.

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    sneh som naplnila do vrecúška a na plech som nastriekala malé pusinky. Mohli byť kľudne nahustejšie pretože sa vôbec neroztekali

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    sušila som na 90°C 45 minút.... ja som ale robila veľmi malinké pusinky, ak by som robila väčšie, alebo iné tvary asi by tam museli byť dlhšie. Pusinky necháme vychladnúť.

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na jahodovú omáčku som použila domáce mrazené jahody. Jahody stačí vidličkou popučiť, posypať trochou cukru aby pustili viac šťavy... časť celých jahôd si odložíme na ozdobu

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a môžeme servírovať.... do vhodného pohára, alebo misky dáme zmrzlinu, ja som použila smotanovo-orechovú

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    prelejeme jahodovou omáčkou

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a posypeme rozlámanými pusinkami

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vrch ozdobíme celými jahodami... môžeme poliať čokoládou... pre väčšiu návštevu stačí naplniť vhodnú misu kopčekami zmrzliny, preliať jahodovou omáčkou a posypať rozlámanými pusinkami... každý si naberie do misky a úspech máte zaručený :-)

    Snehové pokušenie (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
@evusik máš to pekne nafotené, snehové pusinky som aj ja robila k vianociam, ale sa pojedli...robila som aj snehové sypané na stromček, tie kolieska s farebným cukrom, aby som si pripomenula detstvo...
@cistinka ja sa takéto sladkosti učím piecť až teraz na staré kolená :-)
ale na tie venčeky posypané farebným cukrom spomínam rada...
@mischamant nielen vyzerá... ale predstav si ako sa ti snehová pusinka rozplýva na jazyku, k tomu studená zmrzlina a sladká jahoda :-) ach jaj, ja sa len tak rozplývam lebo momentálne mám toto všetko zakázané tak si to len tak predstavujem...
Pekna maskrta a pritom take jednoduche! U nas predavaju hotove... biele ako tvoje , ruzove (jahodove) a cokoladove(farba bielej kavy).
Tvoj zmrzlinovy pohar je velmi lakavy, odkladam si pre inspiraciu
do KK ,ale pouzijem az ked sa mi z tela vyplavi vsetok cukor z vianocnych zakuskov....;-)
veru je to kalorická bomba a zo šľahačkou ešte väčšia, ale náramne sa tam hodí a ešte navrch poliať vaječným koňakom :-) fantázii sa medze nekladú, alebo ako kto má rád :-)
To je dobrota! Žienky spomínajú farebný cukor, škoda, že ho už nedostať. A na farebnú kokosovú múčku si pamätá niekto? Veľmi pekne to vyzeralo na zákuskoch. @evusik ,neviem, čo dodať, si kreatívna, krásne ozdobený pohár, keď nebudem mať v svojej "komnate" takú kosu /17,5 st./ ta si také urobím:-)
@medulienka122 tak to je veľmi nepríjemné sedieť doma v takej kose, tak to ti nezávidím ale prajem aby ti to opravili čím skôr.... v takej zime by ti zmrzlinový pohár moc nechutil, radšej dobrý čajík alebo grog :-)
To je parada. Aj mna stipal jazyk od takychto pusiniek. Coskoro skusim podla teba, a buduce vianoce kolieska na stromcek. Na kolko veci sme uz pozabudali. A tato stranka nam ich umoznuje obnovit. Som vdacna tejto stranke a samozrejme fantastickym kucharkam a kucharom za ich krasne recepty. Hmmm, ale som sa rozpisala. Asi preto, ze to je moj prvy komentar v roku 2013.

Pridaj komentár k receptu: