Foto: janka1710
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si upečieme piškótové cesto. Oddelíme žĺtky od bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a s vodou. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva a kakao (ja som dala kakao iba do polky cesta, aby som mala guľky dvojfarebné). Do cesta zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na dva plechy a upečieme (kľudne aj deň vopred).
-
2
Keď sú pláty vychladnuté vykrajujeme z nich kolieska.
-
3
Z mlieka, krupice a vanilkového cukru uvaríme kašu. Hneď po uvarení dáme do kaše trošku masla, aby sa nevytvorili hrudky a miešame. Keď kaša vychladne, spojíme ju so zvyškom masla a začneme plniť. Najskôr dáme trochu krému na každé koliesko a spojíme ich. Potom ich potrieme po stranách a tenkú vrstvu krému dáme aj na vrch. Nakoniec guľky obalíme v kokose.
-
4
Zvyšky piškótového cesta nevyhodíme, ale spravíme z nich rumové guľky. K upečenému cestu pridáme rum, hrozienka, lekvár, zvyšok krému, trochu masla. Všetko spolu spojíme, vytvarujeme guľky a obalíme v kokose.
@jeanine vykrajovat mozes hocicim, ci uz poharom alebo vykrajovackou v tvare kruhu:) a piect by som zacala radsej tesne pred vianocami, lebo ten kokos trosku obschne po par dnoch. napr. v stredu si sprav piskotu a vo stvrtok napln:) dufam, ze bude chutit;)
@jeanine vykrajovat mozes hocicim, ci uz poharom alebo vykrajovackou v tvare kruhu:) a piect by som zacala radsej tesne pred vianocami, lebo ten kokos trosku obschne po par dnoch. napr. v stredu si sprav piskotu a vo stvrtok napln:) dufam, ze bude chutit;)