Foto: barbzu
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Karamelova plnka: | |
100 g |
|
300 ml |
|
Korpusy: | |
80 g |
|
35 g |
|
4 ks |
|
220 g |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
Na ozdobenie: | |
20 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Cukor upálime na karamel a zalejeme 100g smotany,za stáleho miešania necháme poriadne roztopiť. Necháme vychladnúť. Vyšlaháme zvyšnú šlahačku dotuha a karamelovú zmes do nej nakonci vmiešame. Dáme do chladničky na minimálne 1 hodinu.
- 2
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Budeme potrebovať 3 korpusy. Na papier na pečenie si nakreslíme podla šablóny 3 kruhy vo veľkosti 25cm. Poprípade iné tvary. Kreslíme na druhú stranu aby sa pero neotlačilo na cesto.
- 3
Začneme šlahať bielka na pomalých otáčkach a postupne otáčky zvyšujeme. Keď sú bielka vyšlahané začneme po lyžiciach pridávať cukor.Cukor spotrebujeme a šlaháme ešte 3 minútky do leskla. Pridáme vanilkovú esenciu a ocot a prešlaháme. Orechy zomelieme,pekanových orieškov može byť menej ako polovica,zvyšok vlašské. Do snehu ich už len opatrne vmiešame vareškou.
- 4
Cesto nastriekame na plech a dáme piecť na 30minút pri 160stupňoch. Po tejto dobe rúru vypneme a pootvoríme asi na 1 cm a necháme korpusy pozvolna vychladnúť v rúre. Dáme si roztopiť čokoládu s cerou nad parou. Každý korpus pofŕkame čokoládou /aj na hrubšie/ a necháme stuhnúť. Natrieme nahrubo karamelovým krémom,ale len 1cm od okraja aby plnka nevytekala kým stuhne. Vrchný korpus tiež pofŕkame čokoládou a ozdobíme orieškami. Torta je najlepšia na druhý deň keď vychladne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
myslela som si, že to bude nejaká dobrota
varecha.pravda.sk/diskusie/ospravedlnenie-dnesny-vypadok-...
a zhruba 45 receptov pridanych vcera muselo byt vymazanych. Toto je jeden z nich. Jeho autor bol vyzvany na znovuvlozenie receptu. Redakcia
Tento tvoj ma zaujal. Rada vyskúšam .-)
Dozaista je aj chuťove dobrá.
ďakujem