Smotanovo-papriková nátierka

Autor receptu: iv01

Jednoduchá, zdravá a hlavne chtná, pripomína syr Lúčina, ak sa urobí bez príchute

Postup

  1. Papriku si nakrajame na male kusky, pridame trochu smotany a ponornym mixerom rozmixujeme uplne na hladko. Pridame sol a zvysnu smotanu a dobre premiesame. Ja pouzivam 18% kyslu smotanu kremovu.
  2. Pripravime si nadobu, do ktorej zavesime sitko, cez ktore mame prelozene platno. Vylejeme don nasu pripravenu hmotu a nechame, najlepsie od vecera do rana v chladnicke odpocivat. Za tuto dobu nam cez sitko do nadoby vykvapka prebytocna tekutina (srvatka). Odtecie cca 60ml tekutiny.
  3. Potom uz iba preklopime nasu natierku na tanier a mozeme zacat ochutnavat... Ak sa urobi natural je viac tuhsia, v tejto paprikovej verzii ma konzistenciu ako napr.rama nadychana. Ak ma niekto rad jogurtovu prichut prida jogurt a daju sa vymyslat rozne obmeny, s pazitkou, sunkou a pod. Ak sa urobi aj bez soli, da sa pouzit napr.do tiramisu.