Foto: anicka77
Lahodný a osviežujúci koláčik podľa mojej verzie, kde som si z dvoch koláčikov urobila jeden u nás najobľubenejší.
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
5 PL vlažná |
|
8 - 10 ks |
|
3 - 4 ČL |
|
850 ml |
|
3 bal. (alebo iný) |
|
2 tégliky |
|
250 g |
|
2 - 3 tégliky |
|
1 - 2 ks (alebo ovocie, mandarínky, ananás broskyne kompótové |
|
1 ks veľká |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Plech si vystelieme alobalom a naň rozložíme vrstvu nastrúhaných jabĺk bez šťavy a posypeme mletou škoricou. Na jablká vylejeme vyšľahané cesto. Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanu s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov a dáme spolu upiecť na 180 stupňov .
- 2
Kým sa nám cesto s jablkami upečie uvaríme si hustý puding: 850 ml mlieka s 3 pudingami alebo zlatými klasmi a 250 g kr.cukru, necháme uplne vychladnúť, aby sa nevytvorila šupka tak si hneď po uvarení pudingu prikryjeme igelitovým sáčkom alebo fóliou úplne na horúci puding..
- 3
Upečené cesto vyberieme a stiahneme alobal a necháme vychladnuť, medzitým si vymiešáme plnku, kde spojíme a dobre vyšlaháme vychladnutý puding s kyslými smotanami. Plnku natrieme na jablká a na plnku ukladáme ovocie alebo piškoty máčane v capucine alebo v nesca káve.
- 4
alebo spolu kombinácia-ananás a piškoty.
- 5
na vrch už len potrieme vyšľaháne šľahačky s stužovačom a celý koláčik postruháme čokoládou magrot dodá koláčiku fantastickú chuť a vôňú.
- 6
na záver len toľko že tento koláčik môžte piecť buď s jablkami na spodu alebo iba čisto cesto,ešte dodám že sem tam do cesta pridám málinko farbiva pre potešenie a vzhľad koláčika ....možno vyzerá zložito ale je jednoduchý a výborny a preto vrelo odporúčam.
- 7
a iná verzia koláčika..
- 8
s ovocím-mandarinky...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne :)
Ďakujem krásne zajtra zabalím a pošlem kurierom :)
☆ ☆ ☆ ☆ ☆