Smotanovo-ovocný koláčik (fotorecept)

Autor receptu: anicka77

Lahodný a osviežujúci koláčik podľa mojej verzie, kde som si z dvoch koláčikov urobila jeden u nás najobľubenejší.

Suroviny

Postup

  1. Plech si vystelieme alobalom a naň rozložíme vrstvu nastrúhaných jabĺk bez šťavy a posypeme mletou škoricou. Na jablká vylejeme vyšľahané cesto. Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanu s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov a dáme spolu upiecť na 180 stupňov .
  2. Kým sa nám cesto s jablkami upečie uvaríme si hustý puding: 850 ml mlieka s 3 pudingami alebo zlatými klasmi a 250 g kr.cukru, necháme uplne vychladnúť, aby sa nevytvorila šupka tak si hneď po uvarení pudingu prikryjeme igelitovým sáčkom alebo fóliou úplne na horúci puding..
  3. Upečené cesto vyberieme a stiahneme alobal a necháme vychladnuť, medzitým si vymiešáme plnku, kde spojíme a dobre vyšlaháme vychladnutý puding s kyslými smotanami. Plnku natrieme na jablká a na plnku ukladáme ovocie alebo piškoty máčane v capucine alebo v nesca káve.
  4. alebo spolu kombinácia-ananás a piškoty.
  5. na vrch už len potrieme vyšľaháne šľahačky s stužovačom a celý koláčik postruháme čokoládou magrot dodá koláčiku fantastickú chuť a vôňú.
  6. na záver len toľko že tento koláčik môžte piecť buď s jablkami na spodu alebo iba čisto cesto,ešte dodám že sem tam do cesta pridám málinko farbiva pre potešenie a vzhľad koláčika ....možno vyzerá zložito ale je jednoduchý a výborny a preto vrelo odporúčam.
  7. a iná verzia koláčika..
  8. s ovocím-mandarinky...