Smotanovo-jablkové rezy fotorecept

erikaroz - bez fotkyerikaroz, 19. októbra 2015
Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept)
Foto: erikaroz

Koláčik je z receptára, ktorý som si pred nedávnom kúpila. Na cesto je použitá špaldová múka, ešte z nej nepiekla, tak som to chcela vyskúšať.

Suroviny

Cesto:
350 g
4 ks
300 g
250 ml
250 ml
Jablková vrstva:
1 kg
100 ml (alebo jablkový džús)
4 PL
2 PL
Smotanová vrstva:
500 ml
1
50 g
500 ml
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom, zašľaháme olej a vodu a vmiešame múku s pdp.

    Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

    Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme 180 stupňov asi 15 až 20 min.

    Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistené jablká dáme do kastróla, podlejeme polovicou vody a dusíme. Potom zahustíme škrobom rozmiešaným v 2. polovici vody a povaríme. Mierne vychladnuté rozotrieme na vychladnutý korpus.

    Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kyslú smotanu vyšľaháme s cukrom, vmiešame vyšľahanú šľahačku a želatínový stužovač.

    Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém natrieme na jablkovú vrstvu a dáme stuhnúť.

    Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred podávaním posypeme škoricou.

    Smotanovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár
@erikaroz , ako ti chutil zo špaldovej múky? Možno bol trochu hutnejší, než ako si zvyklá, ale ja bielu múku obyčajnú už ani nepoužívam. Ale koláčik bol iste chutný, najmä krémová plnka a jablká vňom.