Foto: erikaroz
Koláčik je z receptára, ktorý som si pred nedávnom kúpila. Na cesto je použitá špaldová múka, ešte z nej nepiekla, tak som to chcela Zobraziť celý popisKoláčik je z receptára, ktorý som si pred nedávnom kúpila. Na cesto je použitá špaldová múka, ešte z nej nepiekla, tak som to chcela vyskúšať.
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
|
|
4 ks |
|
300 g |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
Jablková vrstva: | |
1 kg |
|
100 ml (alebo jablkový džús) |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Smotanová vrstva: | |
500 ml |
|
1 |
|
50 g |
|
500 ml |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, zašľaháme olej a vodu a vmiešame múku s pdp.
-
2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
3
Pečieme 180 stupňov asi 15 až 20 min.
-
4
Očistené jablká dáme do kastróla, podlejeme polovicou vody a dusíme. Potom zahustíme škrobom rozmiešaným v 2. polovici vody a povaríme. Mierne vychladnuté rozotrieme na vychladnutý korpus.
-
5
Kyslú smotanu vyšľaháme s cukrom, vmiešame vyšľahanú šľahačku a želatínový stužovač.
-
6
Krém natrieme na jablkovú vrstvu a dáme stuhnúť.
-
7
Pred podávaním posypeme škoricou.
Diskusia k receptu