Foto: zuzka193
Pre tých, ktorý majú radi šťavnaté a krémové zákusky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
10 lyžíc horúca |
|
1 ks |
|
|
|
Krém: | |
1 l |
|
3 ks |
|
300 g |
|
1 konzerva |
|
500 ml |
|
2 lyžice |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame olej, vodu, múku s práškom do pečiva.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta.
-
4
Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme.
-
5
Na upečené a vychladnuté cesto natrieme vrstvu lekváru.
-
6
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame smotany a vypracujeme hladký krém. Krém natrieme na cesto, ktoré sme si pred tým natreli lekvárom.
-
7
Na krém poukladáme odkvapkaný a na kocky nakrájaný ananás.
-
8
Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu a rozotrieme ju na povrch múčnika. ľubovoľne ozdobíme, ja som použila strúhanú čokoládu.
Diskusia k receptu