Smotanové rezy - bezlepkové (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Pre tých, ktorý majú radi šťavnaté a krémové zákusky.
18 porcií |
40 minút príprava |
20 - 30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame olej, vodu, múku s práškom do pečiva.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta.
- Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme.
- Na upečené a vychladnuté cesto natrieme vrstvu lekváru.
- Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame smotany a vypracujeme hladký krém. Krém natrieme na cesto, ktoré sme si pred tým natreli lekvárom.
- Na krém poukladáme odkvapkaný a na kocky nakrájaný ananás.
- Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu a rozotrieme ju na povrch múčnika. ľubovoľne ozdobíme, ja som použila strúhanú čokoládu.