Smotanové rezy - bezlepkové (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Pre tých, ktorý majú radi šťavnaté a krémové zákusky.

18
porcií
40 minút
príprava
20 - 30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame olej, vodu, múku s práškom do pečiva.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta.
  4. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme.
  5. Na upečené a vychladnuté cesto natrieme vrstvu lekváru.
  6. Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame smotany a vypracujeme hladký krém. Krém natrieme na cesto, ktoré sme si pred tým natreli lekvárom.
  7. Na krém poukladáme odkvapkaný a na kocky nakrájaný ananás.
  8. Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu a rozotrieme ju na povrch múčnika. ľubovoľne ozdobíme, ja som použila strúhanú čokoládu.