Foto: violeta
Vyskúšala som už viacero pagáčikov, ale k týmto sa vždy vrátim, tak, ako teraz. Sú rýchle, mäkučké, nadýchané a hlavne chutné. Obsahujú dosť veľké Zobraziť celý popisVyskúšala som už viacero pagáčikov, ale k týmto sa vždy vrátim, tak, ako teraz. Sú rýchle, mäkučké, nadýchané a hlavne chutné. Obsahujú dosť veľké množstvo tuku, preto určite nie sú diétne, hodia sa napríklad ku vínu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravím kvások z droždia, cukru, mlieka a 1 ČL múky. Pokiaľ kvások kysne, dám do mixovacej nádoby múku, soľ, kyslú smotanu, nakrájané maslo a vajce. Pridám hotový kvások a hmotu vymiešam. Cesto by nemalo byť veľmi husté, má byť mäkšie, ale musí držať tvar. Nechám ho nakysnúť, pokiaľ zdvojnásobí svoj objem, mne to trvalo asi hodinu, nakoľko je v ceste viac tuku.
- 2
Cesto po nakysnutí preložím na pracovnú dosku, ktorú treba pomúčiť len málo. Podľa toho vidím, či má cesto správnu konzistenciu. Rozvaľkám ho približne na hrúbku 3/4 - 1 cm, vykrojím pagáčiky, ktoré poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potriem rozšľahaným vajíčkom a posypem napríklad slnečnicovými semiačkami, sézamom, ľanovými semiačkami a pod. Pagáčiky nechám podkysnúť, pokiaľ sa vyhreje rúra. Pečiem ich na 180 *C približne 20 minút. Po upečení nechám vychladnúť na plechu.
- 3
Ak sa pagáčiky nezjedia, treba ich odložiť do uzatvárateľnej nádoby, alebo do vrecka. Ak sa ich rozhodnete upiecť, dúfam, že sa podaria.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu