Smotanové cestoviny s vôňou vína
Autor receptu: zuzlik0402
Keď sa mi zvýši smotana na varenie.
Postup
- V osolenej vode si uvaríme cestoviny.
- Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a na tenké plátky nakrájaný cesnak, pridáme scedené šampióny, najlepšie malé vcelku a väčšie prekrojené len na polovicu. Trošku ich popražíme a podlejeme troškou vína. Len toľko, aby olej prestal "šušťať" a bolo cítiť vôňu vína, nesmie prebiť smotanovú chuť omáčky.
- Po chvíľke dusenia vlejeme smotanu, pridáme miernu lyžičku vegety, štipku oregána a tavený syr a na miernom ohni varíme, kým trošku nezhustne. Môžeme pridať aj nadrobno natrhanú šunku. Na tanieri posypeme ešte strúhaným syrom.
- Poznámky:
Dosoliť podľa chuti - podľa toho a akom slanom náleve boli šampióny a nakoľko slaný syr použijeme do omáčky.
Omáčka je dosť sýta.