Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Toto je ten najrýchlejší zákusok aký poznám. Rýchlo spravený, rýchlo zjedený.
Postup
- pripravíme si silnú kávu a vhodnú, najlepšie štvorcovú nádobu ....
- kávu si vylejeme do hlokého taniera, pridáme rum, koňak alebo likér (Amareto). Nátierkové maslo, smotanu a vanilkový cukor vymiešame ...
- a môžeme začať vrstviť, piškóty namočíme do kávy (nie moc) a uložíme na dno nato tenkú vrstvu krému a tak stále dokola ...
- ak budeme vyjedať len tak z misky dáme poslednú vrstvu krém, cez sitko posypeme kakaom a dáme na hodinku do chladničky. Ja to budem vyklápať, tak som poslednú vrstvu dala piškóty a trochu krému som si odložila .... a šup do chladničky. Predtým je ešte dobré opatrne z nádobou pobúchať aby nám krém pekne sadol.
- Asi po dvoch hodinách môžeme dobrotku preklopiť vrch aj boky potrieť zvyškom krému, cez sitko posypať kakaom, prípadne inak ozdobiť a už sa len kŕmime až sa nám robia gule za ušami a pneumatiky na bruchu :-)