Slniečko v tanieri (fotorecept)

Autor receptu: dagy

Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame. V tomto recepte sme použili veľkú zelenú tekvicu, ktorej dužina má nádhernú slnečnú farbu a chutí skutočne lahodne. Táto krémová polievka patrí k mojim najobľúbenejším práve pre jej žiarivú farbu a jedinečnú chuť.

8
porcií
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu zbavíme kôry a jadier, očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky
  2. Pripravíme si jednu väčšiu, alebo tak ako ja, dve menšie cibule.
  3. Očistíme ich a posekáme na malé kúsky.
  4. Do veľkého hrnca nalejeme olivový olej.
  5. Cibuľku si speníme za stáleho miešania na stredne vyhriatej varnej platni.
  6. Do hrnca pridáme pripravenú tekvicu a podlejeme minimálnym množstvom vody.
  7. Pod pokrievkou dusíme približne 10 minút.
  8. Po desiatich minútach zalejeme vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice a necháme variť ešte asi 10 - 15 minút.
  9. Napokon celý obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom a počas toho vlievame smotanu na varenie.
  10. Až celkom na koniec pridáme soľ podľa chuti, balsamico a mletý muškátový oriešok.
  11. Hotovú tekvicovú krémovú polievku doplníme opečenými kúskami bagety, čerstvými bazalkovými lístkami a pokvapkáme ešte trochou balsamica. Dobrú chuť!