Slniečko v tanieri (fotorecept)
Autor receptu: dagy
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame.
V tomto recepte sme použili veľkú zelenú tekvicu, ktorej dužina má nádhernú slnečnú farbu
a chutí skutočne lahodne. Táto krémová polievka patrí k mojim najobľúbenejším práve pre
jej žiarivú farbu a jedinečnú chuť.
8 porcií |
35 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu zbavíme kôry a jadier, očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky
- Pripravíme si jednu väčšiu, alebo tak ako ja, dve menšie cibule.
- Očistíme ich a posekáme na malé kúsky.
- Do veľkého hrnca nalejeme olivový olej.
- Cibuľku si speníme za stáleho miešania na stredne vyhriatej varnej platni.
- Do hrnca pridáme pripravenú tekvicu a podlejeme minimálnym množstvom vody.
- Pod pokrievkou dusíme približne 10 minút.
- Po desiatich minútach zalejeme vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice a necháme variť ešte asi 10 - 15 minút.
- Napokon celý obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom a počas toho vlievame smotanu na varenie.
- Až celkom na koniec pridáme soľ podľa chuti, balsamico a mletý muškátový oriešok.
- Hotovú tekvicovú krémovú polievku doplníme opečenými kúskami bagety, čerstvými bazalkovými lístkami a pokvapkáme ešte trochou balsamica. Dobrú chuť!