Slivkový tart s orechovou posýpkou fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 PL mleté |
|
600 g očistené |
|
Posýpka: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL mleté |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto, ktoré potrebuje odstáť v chladničke zhruba 2 hodiny. Maslo nakrájame na kocky, pridáme vajce a vymiešame spolu mixérom. Pridáme múku, práškový , vanilínový cukor a soľ a všetko spolu spracujeme na kompaktné cesto. Dáme do misky, prikryjeme a necháme v chladničke odstáť.
- 2
Po odstátí cesto vyvaľkáme na papieri do kruhu a prenesieme do pripravenej formy na tart (priemer 26 cm). Ja to robím tak, že formu dám vnútornou stranou na cesto s papierom ,následne spolu otočím a stiahnem papier z cesta :) Cesto dáme aj na boky formy a následne ho popicháme vidličkou. Dno posypeme mletými orechmi, ktoré vsiaknu šťavu zo sliviek počas pečenia. Namiesto orechov môžete použiť aj detskú krupicu.
- 3
Slivky som rozrezala na štvrtiny, no ak máte väčšie, tak môžete na šestiny. Ukladáme ich na cesto do kruhu jednu vedľa druhej a začíname po obvode. Pokiaľ nechcete posýpku, stačí slivky posypať hnedým cukrom ( 2 PL), ktorý počas pečenia krásne skaramelizuje. Koláč dáme piecť na 180 °C ( s ventilátorom) na zhruba 35 minút. V polovici pečenia dáme na koláč posýpku a pečieme ďalej až kým kraje nechytia farbu. Po upečení ho necháme úplne vychladnúť a až potom krájame.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu