Slivkový koláč s mrveničkou

aiculik - fotkaaiculik, 4. októbra 2009

Jeseň bez slivkového koláča by ani nebola jeseň. Tento patrí v mojej rodine medzi najobľúbenejšie. Je krásne šťavnatý a raz-dva hotový. Uvádzam pôvodný recept Zobraziť celý popisJeseň bez slivkového koláča by ani nebola jeseň. Tento patrí v mojej rodine medzi najobľúbenejšie. Je krásne šťavnatý a raz-dva hotový. Uvádzam pôvodný recept s polohrubou múkou, no my často polovicu nahradíme celozrnnou.

15 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

900 g
400 g
1/2
180 g
1 čajová lyžička
1 ks
250 ml
150 ml
mrvenička:
50 g
120 g
120 g




Postup

  1. 1

    Slivky odkôstkujeme, umyjeme, rozpolíme a necháme odkvapkať. Zapneme trúbu na 220 stupňov.

  2. 2

    V mise rozšľaháme celé vajce s cukrom. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva a škoricu. Prilejeme cmar a olej. Vymiešame na husté cesto.

  3. 3

    Plech vymažeme a vysypeme múkou, alebo vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Na cesto natesno nakladieme polovičky sliviek.

  4. 4

    Z múky, cukru a masla vypracujeme jemnú mrveničku a posypeme ňou koláč.

  5. 5

    Koláč vložíme do vyhriatej trúby a pečieme cca 30-40 minút (pre istotu treba overiť špajdľovým testom).

Diskusia k receptu

3sandra3
ahoj... dnes som objavila tvoj recept a veľmi sa mi páči, tak si ho ukladám do mojej kk
evas13
Ahoj dnes som upiekla koláčik podľa teba a je veľmi dobrý a jednoduchý, čo ja mám rada. Len som tam dala dve vajíčka. Ďakujem. :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia