Jeseň bez slivkového koláča by ani nebola jeseň. Tento patrí v mojej rodine medzi najobľúbenejšie. Je krásne šťavnatý a raz-dva hotový. Uvádzam pôvodný recept Zobraziť celý popisJeseň bez slivkového koláča by ani nebola jeseň. Tento patrí v mojej rodine medzi najobľúbenejšie. Je krásne šťavnatý a raz-dva hotový. Uvádzam pôvodný recept s polohrubou múkou, no my často polovicu nahradíme celozrnnou.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Slivky odkôstkujeme, umyjeme, rozpolíme a necháme odkvapkať. Zapneme trúbu na 220 stupňov.
- 2
V mise rozšľaháme celé vajce s cukrom. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva a škoricu. Prilejeme cmar a olej. Vymiešame na husté cesto.
- 3
Plech vymažeme a vysypeme múkou, alebo vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Na cesto natesno nakladieme polovičky sliviek.
- 4
Z múky, cukru a masla vypracujeme jemnú mrveničku a posypeme ňou koláč.
- 5
Koláč vložíme do vyhriatej trúby a pečieme cca 30-40 minút (pre istotu treba overiť špajdľovým testom).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu