Slivkový koláč s mrveničkou
	        Autor receptu: aiculik
	         
	        
	        Jeseň bez slivkového koláča by ani nebola jeseň. Tento patrí v mojej rodine medzi najobľúbenejšie. Je krásne šťavnatý a raz-dva hotový. Uvádzam pôvodný recept s polohrubou múkou, no my často polovicu nahradíme celozrnnou. 
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 220 °C  | 
Postup
- Slivky odkôstkujeme, umyjeme, rozpolíme a necháme odkvapkať.
Zapneme trúbu na 220 stupňov.
 - V mise rozšľaháme celé vajce s cukrom. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva a škoricu. Prilejeme cmar a olej. Vymiešame na husté cesto.
 - Plech vymažeme a vysypeme múkou, alebo vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Na cesto natesno nakladieme polovičky sliviek.
 - Z múky, cukru a masla vypracujeme jemnú mrveničku a posypeme ňou koláč.
 - Koláč vložíme do vyhriatej trúby a pečieme cca 30-40 minút (pre istotu treba overiť špajdľovým testom).