Slimáky z lístkového cesta

3sandra3 - fotka3sandra3, 20. decembra 2010
Slimáky z lístkového cesta
Foto: 3sandra3

:-)

15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
300-400 g
1 ks
250 g
300-400 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu. Každú časť vyvaľkáme, posolíme, natrieme kyslou smotanou, poukladáme plátky šunky a posypeme strúhaným syrom. Zrolujeme a nakrájame slimáky, ktoré dávame na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a dáme piecť. Pečieme pri 200 st.C asi 15 minút. Podávame vychladnuté.

Diskusia k receptu

frona
ja to robím tak, že lístkové cesto potriem taveným syrom a na to dám šunku a stočím. Krájam až po upečení...mňam
marika1947
ja to robím tak, že rozvaľkané lístkové cesto potriem trochu kečupom, na to poukladám plátkový syr eidam, na to dám šunku a zrolujem. Hneď krájam na slimáčiky a ukladám na suchý plech. Nakoniec pokrájané kúsky potriem vajíčkom a dám piecť.
evanaaa
Pri robení aplnení slimáčikov sa medze nekladú, pár variant je aj tu pridaných, myslím, že sú všetky chutné, tak ako aj tie vaše. Je to vhodné k oslavám, posedení a len tak na chrúmanie.
cica2
tiež ich robievam, sú výborné!
amalka
dnes som robila podla tvojho receptu a poviem ti, ze ta smotana tam dala stokrat lepsiu chut ako kecup. pefektny napad aj recept :)
kukucka1211
teraz som vytiahla z trúby-sú fantastické,dala som tam aj plesnivý syr a trochu parmezánu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia