Slepačia polievka Ujházy
František Šarközy
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 11. októbra 2011
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 11. októbra 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú a očistenú sliepku dáme do hrnca so studenou vodou, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, lesné huby, celé korenie, nové korenie, bobkový list a varíme na miernom ohni asi hodinu.
- 2
Uvarenú polievku scedíme, mäso oberieme, nakrájame, zeleninu nakrájame na kocky.
- 3
Pred podávaním pridáme rajčinový pretlak a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu