Foto: palokuchki
Tento zakusok robim, ked mame doma nejaku oslavu, alebo sme pozvani na navstevu, kde sa patri nieco so sebou doniest.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
piskotove cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
kakaove cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
maslova plnka: | |
200 ml |
|
2 PL |
|
|
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
kokosova plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Pripravime si plech takej velkosti, aby dlzka plechu bola taka ista ako je forma na biskupsky chlebicek. Idealne je, ked sirka plechu bude rovnaka ako je obvod formy na reze.
-
2
Na plechu si upecieme biele a potom kakaove cesto. Bielky si vyslahame do tuha, potom postupne po lyziciach zaslahame cukor a zltky. Nakoniec pomaly zamiesame muku do bieleho cesta a muku s kakaom do tmaveho cesta. Pecieme v rure 180C asi 10-15 minut.
-
3
Pripravime si plnky. Maslova plnka; Mlieko so zlatym klasom uvarime na hustu kasu, ktoru za obcasneho premiesania nechame vychladnut. Maslo vymiesame s cukrom a vanilkovym cukrom dopenista, postupne primiesame vychladnutu kasu a pridame nadrobno posekane kandizovane ovocie. Kokosova plnka; Kokosovu mucku sparime horucim mliekom, pridame cukor a vymiesame na kasovitu zmes. Pridame rum podla potreby. Nakoniec do plnky primiesame pokrajane hrozienka.
-
4
Do formy na biskupsky chlebik si dame papier na pecenie a nan polozime biele cesto.
-
5
Na cesto rozotrieme 2/3 maslovej plnky.
-
6
Na tmave cesto si na jednu polovicku navrstvime kokosovu plnku tak, aby v prostriedku bola vyssie ako na krajoch.
-
7
Kakaove cesto prelozime napoly a vlozime ho na maslovu plnku do formy. Na jednej strane nam previsa biele cesto a na druhej strane trochu kakaoveho cesta.
-
8
Na kakaove cesto co je ulozene vo forme natrieme zbytok maslovej plnky.
-
9
Casti bieleho a kakaoveho cesta ktore nam previsali prehneme na plnku a dobre stlacime aby sa nam cesta spojili.
-
10
Kolac otocime, polozime na podnos a dame do chladnicky stuhnut.
-
11
Stuhnuty kolac polozime na potravinarsku foliu a polejeme cokoladou.
Diskusia k receptu