Slávnostný tunel (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento zakusok robim, ked mame doma nejaku oslavu, alebo sme pozvani na navstevu, kde sa patri nieco so sebou doniest.

10
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si plech takej velkosti, aby dlzka plechu bola taka ista ako je forma na biskupsky chlebicek. Idealne je, ked sirka plechu bude rovnaka ako je obvod formy na reze.
  2. Na plechu si upecieme biele a potom kakaove cesto. Bielky si vyslahame do tuha, potom postupne po lyziciach zaslahame cukor a zltky. Nakoniec pomaly zamiesame muku do bieleho cesta a muku s kakaom do tmaveho cesta. Pecieme v rure 180C asi 10-15 minut.
  3. Pripravime si plnky. Maslova plnka; Mlieko so zlatym klasom uvarime na hustu kasu, ktoru za obcasneho premiesania nechame vychladnut. Maslo vymiesame s cukrom a vanilkovym cukrom dopenista, postupne primiesame vychladnutu kasu a pridame nadrobno posekane kandizovane ovocie. Kokosova plnka; Kokosovu mucku sparime horucim mliekom, pridame cukor a vymiesame na kasovitu zmes. Pridame rum podla potreby. Nakoniec do plnky primiesame pokrajane hrozienka.
  4. Do formy na biskupsky chlebik si dame papier na pecenie a nan polozime biele cesto.
  5. Na cesto rozotrieme 2/3 maslovej plnky.
  6. Na tmave cesto si na jednu polovicku navrstvime kokosovu plnku tak, aby v prostriedku bola vyssie ako na krajoch.
  7. Kakaove cesto prelozime napoly a vlozime ho na maslovu plnku do formy. Na jednej strane nam previsa biele cesto a na druhej strane trochu kakaoveho cesta.
  8. Na kakaove cesto co je ulozene vo forme natrieme zbytok maslovej plnky.
  9. Casti bieleho a kakaoveho cesta ktore nam previsali prehneme na plnku a dobre stlacime aby sa nam cesta spojili.
  10. Kolac otocime, polozime na podnos a dame do chladnicky stuhnut.
  11. Stuhnuty kolac polozime na potravinarsku foliu a polejeme cokoladou.