Slávnostný tunel (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento zakusok robim, ked mame doma nejaku oslavu, alebo sme pozvani na navstevu, kde sa patri nieco so sebou doniest.
10 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravime si plech takej velkosti, aby dlzka plechu bola taka ista ako je forma na biskupsky chlebicek. Idealne je, ked sirka plechu bude rovnaka ako je obvod formy na reze.
- Na plechu si upecieme biele a potom kakaove cesto. Bielky si vyslahame do tuha, potom postupne po lyziciach zaslahame cukor a zltky. Nakoniec pomaly zamiesame muku do bieleho cesta a muku s kakaom do tmaveho cesta. Pecieme v rure 180C asi 10-15 minut.
- Pripravime si plnky. Maslova plnka; Mlieko so zlatym klasom uvarime na hustu kasu, ktoru za obcasneho premiesania nechame vychladnut. Maslo vymiesame s cukrom a vanilkovym cukrom dopenista, postupne primiesame vychladnutu kasu a pridame nadrobno posekane kandizovane ovocie. Kokosova plnka; Kokosovu mucku sparime horucim mliekom, pridame cukor a vymiesame na kasovitu zmes. Pridame rum podla potreby. Nakoniec do plnky primiesame pokrajane hrozienka.
- Do formy na biskupsky chlebik si dame papier na pecenie a nan polozime biele cesto.
- Na cesto rozotrieme 2/3 maslovej plnky.
- Na tmave cesto si na jednu polovicku navrstvime kokosovu plnku tak, aby v prostriedku bola vyssie ako na krajoch.
- Kakaove cesto prelozime napoly a vlozime ho na maslovu plnku do formy. Na jednej strane nam previsa biele cesto a na druhej strane trochu kakaoveho cesta.
- Na kakaove cesto co je ulozene vo forme natrieme zbytok maslovej plnky.
- Casti bieleho a kakaoveho cesta ktore nam previsali prehneme na plnku a dobre stlacime aby sa nam cesta spojili.
- Kolac otocime, polozime na podnos a dame do chladnicky stuhnut.
- Stuhnuty kolac polozime na potravinarsku foliu a polejeme cokoladou.