Slávnostný bôčikový závin s praženicou
Autor receptu: simonkap
Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.
6 porcií |
25 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Bôčik pomelieme, pridáme mlieko, Maggi Harmónia chuti korenie a soľ. Hmotu dobre spracujeme a na niekoľko hodín odložíme do chladničky (najlepšie od večera do rána). Na oleji pripravíme z vajec praženicu, ktorú osolíme. Mäsovú hmotu položíme na čistú vodou navlhčenú utierku a roztlačíme ju rukami na plát velký asi 30 x 30 cm.
- Navrch poukladáme natenko narezané kolieska salámy. Na salámu rozotrieme praženicu, na praženicu poukladáme kapiu. Pomocou obrúska pomaly stočíme do závitku a preložime na pripravený alobal. Celú roládu zabalíme do alobalu a pečieme na suchom plechu. Pečieme v alobale 30 minút, potom alobal prestrihneme a dopečieme.