Krémový zákusok
Krémový zákusok

Slávnostné rezy

izabella929 - fotkaizabella929, 9. augusta 2021

Po dlhšom čase pridávam jeden chutný zákusok. Veľmi jednoduchý, s marhuľovou príchuťou. Použila som marhuľový lekvár a marhuľový likér.

22
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Svetlé cesto (2x):
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
Kakaové cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
2 PL
1 KL
Krém:
800 ml
9 PL
80 g
250 g
3 PL
Poleva navrch:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL
Na potretie:
8 PL




Postup

  1. 1

    Na biele cesto som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječného základu, opatrne vareškou vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som naliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si rovnakým postupom cesto na druhý korpus a rovnako aj upiekla. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.

  2. 2

    Pripravila som cesto na kakaový korpus. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a preosiala do vaječného základu a vareškou opatrne zľahka vmiešala. Kakaové cesto som piekla tak isto ako svetlé.

  3. 3

    Pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som ju dala vychladiť s rajnicou do studenej vody. Kým sa kaša chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny a postupne po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Pridala som marhuľový likér a spolu všetko vyšľahala do peny. Krém som rozdelila na dve rovnaké časti.

  4. 4

    Na podnos som uložila prvý svetlý korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Keď lekvár stuhol, natrela som naň prvú polovicu krému. Položila som kakaový korpus, ktorý som opäť natrela horúcim lekvárom a potom druhou polovicou krému. Položila som druhý svetlý korpus a zostavený koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny. Keď krém stuhol, zákusok som zaťažila a nechala celú noc v chladničke.

  5. 5

    Druhý deň som pripravila z čokolády, masla, oleja a smotany polevu, všetko som nechala spolu roztopiť nad parou. Potom som to všetko vareškou zmiešala a naliala na koláč. Po naliatí začala poleva ihneď tuhnúť a prešla som po nej stierkovým hrebeňom. Na chvíľku som dala zákusok stuhnúť do chladničky a asi po 10 minútach som ho krájala horúcim mokrým nožom na rezy. Zdobila som podľa môjho vkusu, ale i bez zdobenia je výborný. Prajem vám dobrú chuť.

    Slávnostné rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Nezaměnitelný rukopis aj servis, krásné foto. Milá Izi, o chuti tvých slavnostních rezov si nechám zdát. Krásná práce! Letí pozdravení a přání pevného zdraví! Díky za receptík.
jerica
Ukážkové rezy :-) o chuti niet pochýb , teším sa na ďalšie tvoje recepty, nezdaniteľný tvoj rukopis :-)
terinka55
A tak aj naozaj vyzerajú, slávnostne.
O chuti nepochybujem. Si šikovná.
olinecka
Ako vždy perfektná práca s perfektným výsledkom, chválim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia