Slávnostné rezy
Foto: izabella929
Po dlhšom čase pridávam jeden chutný zákusok. Veľmi jednoduchý, s marhuľovou príchuťou. Použila som marhuľový lekvár a marhuľový likér.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Svetlé cesto (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
Kakaové cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
9 PL |
|
80 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
Poleva navrch: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
8 PL |
|
Postup
-
1
Na biele cesto som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječného základu, opatrne vareškou vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som naliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si rovnakým postupom cesto na druhý korpus a rovnako aj upiekla. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
- 2
Pripravila som cesto na kakaový korpus. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a preosiala do vaječného základu a vareškou opatrne zľahka vmiešala. Kakaové cesto som piekla tak isto ako svetlé.
- 3
Pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som ju dala vychladiť s rajnicou do studenej vody. Kým sa kaša chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny a postupne po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Pridala som marhuľový likér a spolu všetko vyšľahala do peny. Krém som rozdelila na dve rovnaké časti.
- 4
Na podnos som uložila prvý svetlý korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Keď lekvár stuhol, natrela som naň prvú polovicu krému. Položila som kakaový korpus, ktorý som opäť natrela horúcim lekvárom a potom druhou polovicou krému. Položila som druhý svetlý korpus a zostavený koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny. Keď krém stuhol, zákusok som zaťažila a nechala celú noc v chladničke.
- 5
Druhý deň som pripravila z čokolády, masla, oleja a smotany polevu, všetko som nechala spolu roztopiť nad parou. Potom som to všetko vareškou zmiešala a naliala na koláč. Po naliatí začala poleva ihneď tuhnúť a prešla som po nej stierkovým hrebeňom. Na chvíľku som dala zákusok stuhnúť do chladničky a asi po 10 minútach som ho krájala horúcim mokrým nožom na rezy. Zdobila som podľa môjho vkusu, ale i bez zdobenia je výborný. Prajem vám dobrú chuť.
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem pekne za komentar..
Dakujem pekne za komentar...
Dakujem pekne za komentar..
Dakujem pekne za komentar...
Ano chutili vsekym, ktori ich ochutnali... Dakujem pekne za komentar.
O chuti nepochybujem. Si šikovná.
Dakujem pekne za komentar...
Dakujem pekne za komentar...