Foto: dada777
Tento chutný slaný koláč si môžete pripraviť s akoukoľvek zeleninou, záleží len na vašej chuti. Je vhodný pri bezmliečnej diéte, pre vegetariánov a vegánov. Zobraziť celý popisTento chutný slaný koláč si môžete pripraviť s akoukoľvek zeleninou, záleží len na vašej chuti. Je vhodný pri bezmliečnej diéte, pre vegetariánov a vegánov. Rastlinný jogurt môžete nahradiť aj jogurtom z kravského mlieka. Nech sa páči...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zamiesime kysnuté cesto, malú časť z neho si odložíme do chladničky a ostatné cesto rozvaľkáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme nakysnúť.
- 2
Medzitým si očistené papriky nakrájame na pásiky a póriky na hrubšie kolieska. K takto pripravenej zelenine pridáme pohánkový jogurt a soľ. Zmes dobre premiešame a navrstvíme na vykysnutý koláč.
- 3
Z cesta odloženého v chladničke si pripravíme mriežku. Na papieri na pečenie cesto celkom natenko rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, z ktorých spravíme na koláči mriežku.
- 4
Pečieme v rúre pri 180°C asi 30-40 minút. Môžeme podávať teplé i za studena. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu