Slaný kysnutý koláč bez mlieka

Autor receptu: dada777

Tento chutný slaný koláč si môžete pripraviť s akoukoľvek zeleninou, záleží len na vašej chuti. Je vhodný pri bezmliečnej diéte, pre vegetariánov a vegánov. Rastlinný jogurt môžete nahradiť aj jogurtom z kravského mlieka. Nech sa páči...

20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zamiesime kysnuté cesto, malú časť z neho si odložíme do chladničky a ostatné cesto rozvaľkáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme nakysnúť.
  2. Medzitým si očistené papriky nakrájame na pásiky a póriky na hrubšie kolieska. K takto pripravenej zelenine pridáme pohánkový jogurt a soľ. Zmes dobre premiešame a navrstvíme na vykysnutý koláč.
  3. Z cesta odloženého v chladničke si pripravíme mriežku. Na papieri na pečenie cesto celkom natenko rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, z ktorých spravíme na koláči mriežku.
  4. Pečieme v rúre pri 180°C asi 30-40 minút. Môžeme podávať teplé i za studena. Dobrú chuť!