Slaný kysnutý koláč bez mlieka
Autor receptu: dada777
Tento chutný slaný koláč si môžete pripraviť s akoukoľvek zeleninou, záleží len na vašej chuti. Je vhodný pri bezmliečnej diéte, pre vegetariánov a vegánov. Rastlinný jogurt môžete nahradiť aj jogurtom z kravského mlieka. Nech sa páči...
20 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Zamiesime kysnuté cesto, malú časť z neho si odložíme do chladničky a ostatné cesto rozvaľkáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme nakysnúť.
- Medzitým si očistené papriky nakrájame na pásiky a póriky na hrubšie kolieska. K takto pripravenej zelenine pridáme pohánkový jogurt a soľ. Zmes dobre premiešame a navrstvíme na vykysnutý koláč.
- Z cesta odloženého v chladničke si pripravíme mriežku. Na papieri na pečenie cesto celkom natenko rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, z ktorých spravíme na koláči mriežku.
- Pečieme v rúre pri 180°C asi 30-40 minút. Môžeme podávať teplé i za studena.
Dobrú chuť!