Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi

Autor receptu: chillinka12

Takýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne tam išlo tak som improvizovala a musím povedať že bol výrobný :)

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo rezance a v mise premiešame s čiernym korením, soľou, trochou sušeného cesnaku a rascou (všetko podla chuti) - prípadne iné koreniny.
  2. Pór si nakrájame na kolečka, ja som použila asi tak 15 cm póru (zas záleží podla toho kto má ako rád pór :) )
  3. Na panvicu dáme olej a keď bude rozpálený dáme mäso a keď sa troch zatiahne tak dáme por, trochu orestujeme (ak pustí kura šťavu tak podusíme :) ) a keď je mäso hotové odstavíme. Ja som to "dusila" kým som nedokončila bod 4 nakoľko mi to pustilo dosť šťavy a čakala som kým sa odparí
  4. Lístkové cesto si rozvaľkáme a olúpané pečené gaštany (ja som ich mala asi 8 ) nadrobíme na polku cesta 2/3 gaštanov. Potom cesto preklopíme na polku a zas na polku dáme gaštany a preklopíme (nefotila som postup tak aspoň nákres :D ) potom cesto vyvaľkáme na takú veľkosť aby sme s ním vystlali plech a ostalo na to aby sme ho mohli preklopiť cez plnku a spojiť kraje
  5. Plech si vymastíme ja som vymastila bravčovou masťou ale stačí olejom. Plech mál veľkosť 18 x 25cm
  6. Cesto dáme do plechu dáme plnku a preklopíme cestom, zatlačíme kraje a potrieme vajíčkom, posypeme trochu soľou a sezamom.
  7. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme kým nieje na vrchu zlatej farby