Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi
Autor receptu: chillinka12
Takýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne tam išlo tak som improvizovala a musím povedať že bol výrobný :)
6 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo rezance a v mise premiešame s čiernym korením, soľou, trochou sušeného cesnaku a rascou (všetko podla chuti) - prípadne iné koreniny.
- Pór si nakrájame na kolečka, ja som použila asi tak 15 cm póru (zas záleží podla toho kto má ako rád pór :) )
- Na panvicu dáme olej a keď bude rozpálený dáme mäso a keď sa troch zatiahne tak dáme por, trochu orestujeme (ak pustí kura šťavu tak podusíme :) ) a keď je mäso hotové odstavíme.
Ja som to "dusila" kým som nedokončila bod 4 nakoľko mi to pustilo dosť šťavy a čakala som kým sa odparí
- Lístkové cesto si rozvaľkáme a olúpané pečené gaštany (ja som ich mala asi 8 ) nadrobíme na polku cesta 2/3 gaštanov. Potom cesto preklopíme na polku a zas na polku dáme gaštany a preklopíme
(nefotila som postup tak aspoň nákres :D )
potom cesto vyvaľkáme na takú veľkosť aby sme s ním vystlali plech a ostalo na to aby sme ho mohli preklopiť cez plnku a spojiť kraje
- Plech si vymastíme ja som vymastila bravčovou masťou ale stačí olejom.
Plech mál veľkosť 18 x 25cm
- Cesto dáme do plechu dáme plnku a preklopíme cestom, zatlačíme kraje a potrieme vajíčkom, posypeme trochu soľou a sezamom.
- Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme kým nieje na vrchu zlatej farby