Foto: elysa
Koláč z lístkového cesta, chutný za tepla aj studena...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Formu na pizzu natrieme olejom.
-
2
Vložíme rozvaľkané lístkové cesto.
-
3
Kyslú smotanu rozmiešame z vajíčkami, koreninami a petržlenovou vňaťou.Jedno vajko som mala rozšľahané, lebo naraz robím aj pizzové koláčiky z druhej polovice lístkového cesta, aby som vyhovela celej rodine... a vajko ostalo po natieraní koláčikov...
-
4
Salámu, šunku, klobásku nakrájame na menšie kúsky, syr postrúhame. Tu sa môže použiť čokoľvek, čo máme radi- olivy, šampióny, cesnak, cibuľka posekaná nadrobno...
-
5
Všetko spolu zmiešame- smotanovú zmes, aj salámu,šunku, klobásku, syr, kukuricu.
-
6
Zmes vylejeme na pripravené cesto. Formu mám na plechu, pretože pečiem dva plechy naraz- aj tento aj pizzové koláčiky.
-
7
Šup s nimi do vyhriatej rúry.
-
8
Po 10-12 minútach som plechy otočila a spodný dala hore a naopak.
-
9
Koláč sa pri pečení nafukuje, ale keď je hotový, tak klesne. Dopekáme ešte asi 10-15 minút.
Diskusia k receptu