Slaný koláč (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Koláč z lístkového cesta, chutný za tepla aj studena...
8 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Formu na pizzu natrieme olejom.
- Vložíme rozvaľkané lístkové cesto.
- Kyslú smotanu rozmiešame z vajíčkami, koreninami a petržlenovou vňaťou.Jedno vajko som mala rozšľahané, lebo naraz robím aj pizzové koláčiky z druhej polovice lístkového cesta, aby som vyhovela celej rodine... a vajko ostalo po natieraní koláčikov...
- Salámu, šunku, klobásku nakrájame na menšie kúsky, syr postrúhame. Tu sa môže použiť čokoľvek, čo máme radi- olivy, šampióny, cesnak, cibuľka posekaná nadrobno...
- Všetko spolu zmiešame- smotanovú zmes, aj salámu,šunku, klobásku, syr, kukuricu.
- Zmes vylejeme na pripravené cesto. Formu mám na plechu, pretože pečiem dva plechy naraz- aj tento aj pizzové koláčiky.
- Šup s nimi do vyhriatej rúry.
- Po 10-12 minútach som plechy otočila a spodný dala hore a naopak.
- Koláč sa pri pečení nafukuje, ale keď je hotový, tak klesne. Dopekáme ešte asi 10-15 minút.