Slaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Koláč z lístkového cesta, chutný za tepla aj studena...

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Formu na pizzu natrieme olejom.
  2. Vložíme rozvaľkané lístkové cesto.
  3. Kyslú smotanu rozmiešame z vajíčkami, koreninami a petržlenovou vňaťou.Jedno vajko som mala rozšľahané, lebo naraz robím aj pizzové koláčiky z druhej polovice lístkového cesta, aby som vyhovela celej rodine... a vajko ostalo po natieraní koláčikov...
  4. Salámu, šunku, klobásku nakrájame na menšie kúsky, syr postrúhame. Tu sa môže použiť čokoľvek, čo máme radi- olivy, šampióny, cesnak, cibuľka posekaná nadrobno...
  5. Všetko spolu zmiešame- smotanovú zmes, aj salámu,šunku, klobásku, syr, kukuricu.
  6. Zmes vylejeme na pripravené cesto. Formu mám na plechu, pretože pečiem dva plechy naraz- aj tento aj pizzové koláčiky.
  7. Šup s nimi do vyhriatej rúry.
  8. Po 10-12 minútach som plechy otočila a spodný dala hore a naopak.
  9. Koláč sa pri pečení nafukuje, ale keď je hotový, tak klesne. Dopekáme ešte asi 10-15 minút.