Slané tyčinky
Slané tyčinky s pálivou paprikou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zeleninová paprika sa nezvykne pridávať do slaného drobného pečiva. Ak pridáte červenú pálivú papriku, tyčinky budú nielen pikantné, ale aj farebne zaujímavé.
25 minút príprava |
12 minút na 200/180 °C |
Postup
- Vyvaľkané lístkové cesto rozbalíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme grilovacím korením. Môžeme použiť aj nevyvaľkané cesto a vyvaľkať ho natenko. V tom prípade vaľkáme cesto na papieri na pečenie.
- Na polovicu cesta po dĺžke rozsypeme nadrobno nakrájanú pálivú papriku. Množstvo papriky použijeme podľa vlastnej chuti, niekto má rád pálivejšie, iný menej pálivé.
- Prehneme cesto neposypanou časťou cez posypanú. Jemne rukami popritláčame.
- Radielkom nakrájame na tyčinky.
- Tyčinky aj s papierom preložíme na plech.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po cca 3 minútach pečenia znížime teplotu na 180 °C a dopečieme. Necháme vychladnúť.