Slané tyčinky

Slané tyčinky s pálivou paprikou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zeleninová paprika sa nezvykne pridávať do slaného drobného pečiva. Ak pridáte červenú pálivú papriku, tyčinky budú nielen pikantné, ale aj farebne zaujímavé.

25 minút
príprava
12 minút
na 200/180 °C

Postup

  1. Vyvaľkané lístkové cesto rozbalíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme grilovacím korením. Môžeme použiť aj nevyvaľkané cesto a vyvaľkať ho natenko. V tom prípade vaľkáme cesto na papieri na pečenie.
  2. Na polovicu cesta po dĺžke rozsypeme nadrobno nakrájanú pálivú papriku. Množstvo papriky použijeme podľa vlastnej chuti, niekto má rád pálivejšie, iný menej pálivé.
  3. Prehneme cesto neposypanou časťou cez posypanú. Jemne rukami popritláčame.
  4. Radielkom nakrájame na tyčinky.
  5. Tyčinky aj s papierom preložíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po cca 3 minútach pečenia znížime teplotu na 180 °C a dopečieme. Necháme vychladnúť.