Slané tvarohové rožky bez kysnutia

Autor receptu: mamatata2

Recept som našla na mimibazar.cz, je to recept od autorky Petrance, ktorá tvrdí, že rožky sú výborné a krehké , čo môžem potvrdiť a okrem toho, upečiete ich bleskovo.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh ( použila som nízkotučný),mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Je to raz - dva, s cestom sa veľmi dobre pracuje.
  2. Cesto rozdelíme na rovnaké časti a vytvarujeme rožky - ja som rozdelila na 4- vyvaľkala kruh a každý rozdelila na 4 časti, ale mohli byť aj väčšie.
  3. Rožky položíme na plech vystlaný papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou, alebo sezamom alebo hrubou soľou popr. strúhaným syrom.
  4. Upečieme v predohriatej rúre. Autorka odporúča pridať do cesta aj bylinky, cesnak a pod. A vraj sú aj na druhý deň veľmi chutné, tak uvídíme, či nejaké ostanú. Dobrú chuť.