Slané tvarohové rožky bez kysnutia
Autor receptu: mamatata2
Recept som našla na mimibazar.cz, je to recept od autorky Petrance, ktorá tvrdí, že rožky sú výborné a krehké , čo môžem potvrdiť a okrem toho, upečiete ich bleskovo.
10 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Tvaroh ( použila som nízkotučný),mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Je to raz - dva, s cestom sa veľmi dobre pracuje.
- Cesto rozdelíme na rovnaké časti a vytvarujeme rožky - ja som rozdelila na 4- vyvaľkala kruh a každý rozdelila na 4 časti, ale mohli byť aj väčšie.
- Rožky položíme na plech vystlaný papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou, alebo sezamom alebo hrubou soľou popr. strúhaným syrom.
- Upečieme v predohriatej rúre. Autorka odporúča pridať do cesta aj bylinky, cesnak a pod. A vraj sú aj na druhý deň veľmi chutné, tak uvídíme, či nejaké ostanú. Dobrú chuť.