Slané špirálky - solčanky (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Slanosti z našej veganskej svadby I. Myslím, že pôvodný recept pozná väčšina z vás. Tu je naša verzia.
Postup
- Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu odpočívať v chlade.
- Medzitým si urobíme plnku: tavenýr na čo najjemnejšie postrúhame a zmiešame so zmäknutým (nie roztopeným!) tukom, paprikou, solčankou a bylinkami.
- Cesto rozdelíme na 6 častí, ktoré rozvaľkáme natenko. Plnku si tiež rozdelíme na šesť častí.
- Každú časť cesta natrieme 1/6 plnky a zvinieme. Necháme si vždy trochu plnky na potretie povrchu rolád. Zvinuté rolády dáme do chladničky na 24 hodín.
- Potom rolády nakrájame ostrým nožom na kolieska (asi 7-8 mm), rezom ich kladieme na plech a dáme piecť na 180 C – pečieme do zlato-hneda.